top of page

בעל עסק - אפשר לעשות את זה בקלות – הלוואה בערבות המדינה

אין כמעט בעל עסק שלא שמע על הלוואה בערבות המדינה, אבל רבים חוששים מלגשת לתהליך היות ומדובר בפרוצדורה ארוכה ומתישה, כזו שכרוכה באיסוף מסמכים בכמות שלא הייתה מביישת את הספרייה הלאומית בירושלים. האמנם?

עסקים רבים נמצאים בנקודה בה הם מרגישים שעליהם לגדול, או... לחדול. הבעיה היא שבמקרים רבים המערכת הבנקאית לא יודעת לתת מענה לנקודות אלה, בהן העסק עוד אינו מבוסס דיו או שאין באפשרות בעל העסק להמציא בטוחות מספקות. זוהי רק דוגמה אחת למקרה בו הלוואה בערבות המדינה היא פתרון מימוני נהדר לעסקים רבים בעלי מחזורים שונים, בתחומי עיסוק שונים ובשלבים שונים בחייהם. אבל...

שום דבר לא מושלם בחיים

הבעיות בתהליך, כפי שתפסו אותו בעלי עסקים רבים עד היום מתמקדות בעיקרן במספר תחומים:

· למי יש זמן לרוץ לרואה החשבון, לרוץ לעורך הדין, לאסוף מסמכים, למלא טפסים, לחשוב איך מנסחים את הבקשה, למלא את העמודים הרבים השונים של הפורמט שעל בסיסו חייבים לעבוד ובסוף גם להספיק לנהל את העסק.

· למי יש סבלנות לנהל את התהליך מול הגוף המתאם ומול הבנק ובסוף גם להבין מה רוצים ממך.

· למי יש את המידע בכדי להבין האם המסלולים המוצעים במסגרת הקרן מתאימים בכלל לעסק? האם אפשר להגיש בקשה לעסק שאני מתכנן להקים? האם אפשר לקחת הלוואה למרות שכבר יש לי הלוואה מהקרן בערבות המדינה בחברה אחרת בבעלותי? לפעמים יותר שאלות לא מובילות ליותר תשובות אלא לפחות מעשים.

הפתרון לתהליך אפקטיבי ומהיר

כיום, ישנם מספר רב של יועצים שמספקים שירותי ייעוץ לעסקים בתחום הלוואות מהקרן בערבות המדינה. יועצים אלה יכולים להיות רואי-חשבון שמספקים שירותים נוספים, יוצאי המערכת הבנקאית ואנשים נוספים, מוכשרים יותר או מוכשרים פחות.

מה עושה יועץ טוב? מה הסכנה ביועץ לא טוב?

היתרון הגלום בהסתייעות ביועץ טוב הוא משמעותי – יועץ טוב יחסוך לכם זמן, יתאים עבורכם את המסלול הטוב ביותר, יבחן אלטרנטיבות נוספות ולעתים כדאיות יותר, ישפר את סיכויי הצלחת התהליך ויקצר את המרחק אל הכסף.

הסיכון הגלום ביועץ פחות טוב הוא משמעותי לא פחות – הוא יכול לשרוף לכם גשרים במחי יד, למצוא פתרונות מימון לא מתאימים שרק יכבידו על העסק ואף עלולים לסכן אותו ובנוסף לבזבז לכם זמן וכסף.

איך בוחרים את היועץ הנכון?

בכדי לוודא שתקבלו את הייעוץ המקצועי והטוב ביותר בתחום המימון בהחלט כדאי לעשות מספר בדיקות שמצד אחד לא תגזולנה מכם זמן רב מדי ומצד שני תסייענה לכם להבטיח שמי שמלווה אתכם יודע מה הוא עושה.

אז כיצד ניתן לשפר את סיכוייכם בעזרת שלושה שלבים פשוטים?

1.      בודקים באתרי הגופים המתאמים לגבי יועצים שפעילותם מושהית – יועצים שיש לגביהם חשש או שענייניהם נמצאים בבדיקה מפורסמים באתרי הגופים המתאמים.

2.      בודקים את הרקע המקצועי של היועץ – אפילו בשיחה, אפילו בשאלות בטלפון – חשוב להבין מהו הרקע המקצועי של היועץ שלכם. האם הוא רואה חשבון? האם הוא מנהל יוצא המערכת הבנקאית? האם הוא יכול לזקוף לזכותו לפחות תהליך מוצלח אחד של גיוס הלוואה מהקרן בערבות המדינה?

3.      מבקשים המלצות – אין בושה בלבקש המלצות מלקוחות קודמים. יועץ טוב ומקצועי ישמח לעשות זאת, וקרוב לוודאי שלקוחותיו המרוצים ישמחו להמליץ עליו.


בהצלחה רבה!

ארי פודלישבסקי לביא

 הכותב שימש בתפקידי ניהול אשראי מסחרי בכירים בבנק לאומי וכיום משמש כיועץ אסטרטגיה בנקאית וייעוץ פיננסי, בעל ניסיון מצטבר של למעלה מ- 10 שנים בתחום המימון והבנקאות לעסקים.

bottom of page